Wat Soesto!

Datum: zaterdag 22 januari

Kaartverkoop via:

WAT SOESTO!

Wat Soesto!, een voorstelling van Freark Smink, is een indringend portret geschreven over een hedendaagse boer in een bijzondere familie gebaseerd op eigen ervaringen uit het verleden.

`Ik bin in boeresoan. Myn pake wie boer, myn heit wie boer en ik bin it. Dêr bin ik grutsk op. Niks mear, niks minder. Ik ha wolris lêzen dat je as bern je eigen âlders útsykje. As dat sa is, dan ha ik raar yn ’e war west. Myn mem is okee. Dy besiket altyd te skipperjen en hat in hekel oan rúzje. Mei myn heit is dat oars,’ neffens Frans yn `Wat Soesto!’.

Frans, de hoofdpersoon uit `Wat Soesto!’ kan zich nog goed herinneren hoe hij als jongen languit in het gras kon liggen en naar de vogels luisterde. Wat was hij trots dat hij een boerenzoon was! Onder de strenge hand van zijn vader leerde Frans zelf boer te worden. Dat was niet altijd even gemakkelijk, al hoezeer zijn moeder hem probeerde te beschermen. Later als zelfstandig boer krijgt Frans te maken met eisen vanuit de overheid en druk vanuit de maatschappij. De ene maatregel na de andere discussie, je zou je gaan schamen dat je veehouder bent. Terwijl zijn moeder op de achtergrond onverstoorbaar haar eigen leven leidt, maakt Frans de balans op. Op de keper beschouwd heeft hij geen perspectief, maar ophouden is evenmin een optie. Wat zou hij dan moeten doen met zijn tijd? Waarom zegt de maatschappij niet duidelijker wat zij van de boeren verwachten, zodat hij eindelijk weer trots kan zijn dat hij boer is?

Onder de regie van Jos Thie speelt Freark Smink zelf de boer en Klaasje Postma zijn moeder. Na ‘De Emigrant’, ‘Feteranen’ en ‘It wie op in Simmerjûn’ is hiermee opnieuw een bijzondere voorstelling van Pier21 die door de provincie gaat reizen!

De voorstelling is geheel in het Fries en er is geen boventiteling beschikbaar.

CORONA TOEGANGSBEWIJS

Met ingang van 24 september heeft iedereen van 13 jaar en ouder een corona toegangsbewijs nodig voor een bezoek aan de voorstelling Wat Soesto! Dit corona toegangsbewijs moet een QR-code van CoronaCheck zijn (een bewijs in een andere vorm is niet geldig). Dit kan via de smartphone app. Heb je geen smartphone? Kijk dan hoe je jouw QR-code op papier kan ontvangen via coronacheck.nl. We werken hiermee volgens de regels van het RIVM.

22 januari 2022
Kosten: